19-åring siktet for å ha knust ruter for 2 millioner

En 19 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å ha knust ruter til en verdi av 2 millioner kroner på busser som sto parkert i Tønsberg.

Politiet mottok meldingen om hærverket klokken 2.15 natt til søndag. Alle rutene på i alt ti busser tilhørende Timeekspressen og Telemarksekspressen som sto parkert utenfor bussverkstedet i Frodegaten i Tønsberg, var knust.

Gjerningspersonen skal også ha vært inne i to av bussene og ødelagt billettmaskiner og stjålet en telefon. Også rutene på et par biler og noen bolighus i nærheten skal ha blitt knust.

En halvtime etter at politiet rykket ut til stedet, fant en hundepatrulje 19-åringen i Harbitsgate i Tønsberg. Han var blodig på hendene, og ifølge VG Nett hadde han en skrutrekker i lomma.

19-åringen er siktet for grovt skadeverk.

- Han er kjenning av politiet. Vi vet foreløpig ikke hva som er motivet bak hærverket. Han vil holdes i arrest hvert fall til mandag, sier operasjonsleder Paul Bergan i Vestfold politidistrikt til NTB.

Reservedelssjef Rolf Tjäder ved firmaet Volmax, som skal bytte rutene, anslår at det trengs 500 arbeidstimer for å bytte rutene. Siderutene koster 5.000 kroner stykket, mens frontrutene koster 20.000 kroner, skriver Tønsbergs Blads nettutgave.

- Det totale skadeomfanget er på 2 millioner kroner. Jeg har aldri vært borti så omfattende hærverk før, sier operasjonsleder Bergan.