Tar samfunnsansvar

Kommunikasjonsrådgiveren Novitas markerer 10-årsjubileumet sitt med å slå et slag for samfunnsansvar og miljøet.

Novitas kommunikasjonsrådgiving slutter seg til The Earth Charter og er med det først ut blant PR-byråene til å knytte seg til den norske avdelingen av dette charteret som har fått stor oppslutning i store deler av verden.

- Tankene bak The Earth Charter er så bra at jeg håper det får skikkelig gjennomslag også i Norge. Vi synes det passet godt å markere et godt samfunnsengasjement når vi runder 10 år. Charteret har fått oppslutning av millioner av enkeltpersoner, organisasjoner, byer, næringsliv og også nasjonale myndigheter som har lagt inn charteret som sin etiske plattform. Nå har turen kommet til oss, sier daglig leder Jan Ole Enlid i Novitas kommunikasjonsrådgiving AS som har flere kunder i eiendom, bygg og anlegg.

- Vi er ganske flinke til å innføre miljøtiltak i Norge, men vi reflekterer ikke godt nok over hvorfor. Og når norske myndigheter ikke alltid får meg seg befolkningen på miljøtiltak, som faglig sett har mye for seg, kan det være at nettopp den manglende refleksjonen knyttet til hvorfor vi har miljøutfordringene, er hovedårsaken. The Earth Charter er et verktøy for refleksjon som gjør det lettere for oss å se sammenhengen mellom ord og handling i miljøarbeidet, også i kommunikasjonsarbeidet, fremholder Enlid.

Novitas er sertifisert av Det norske Veritas som et av få PR-byråer i Norge og tilknytningen til The Earth Charter er en fin oppfølging av sertifiseringen. Novitas håper at kunder og samarbeidspartnere merker seg muligheten det er til å knytte seg til The Earth Charter Norge.

Charteret har sitt utspring i det videre arbeidet etter Brundtlandkommisjonens "Vår felles framtid", der man innså at det var et behov for et nytt felles verdenscharter som går bredere enn menneskerettighetserklæringen, og fanger opp nye dimensjoner i en stadig mer globalisert verden. I mars 2000 ble The Earth Charter, erklæringen om jorden, et etisk fundament for en felles fremtid endelig konkludert. I Norge startet arbeidet for fullt våren 1999 med opprettelsen av en nasjonal arbeidskomité med Halvor Stormoen i spissen og med Faggruppe for Etikk og lederskap i Tekna som sekretariat. 2. februar i år ble The Earth Charter Norge stiftet.

Etter Brundtlandkommisjonens konklusjoner i 1987, er det Mikael Gorbachov og tidligere statsminister i Nederland Rud Lubbers, som har vært pådriverne for etablering av The Earth Charter, sammen med Maurice Strong og Steven Rockefeller.