Forsker på tunnelarbeidere

Arbeiderne i Freifjordtunnelen skal forskes på for flere millioner,skriver Tidens Krav.

- Vi har lite informasjon om hvordan rehabiliteringsarbeid av tunneler og samtidig trafikkflyt påvirker arbeiderne, sier prosjektleder Jan Erik Lien i Statens vegvesen.

Nå skal helsen til tunnelarbeiderne kartlegges. De skal undersøkes både i forkant, underveis og etter at arbeidet er avsluttet. Sykepleiere, leger og yrkeshygienikere fra St. Olavs hospital skal undersøke mellom 40 og 50 ansatte.

- Intensjonen er at vi skal være bedre forberedt til fremtidig rehabilitering av andre tunneler. Vi ønsker å skreddersy forebyggende tiltak, slik at belastingen på arbeiderne blir minst mulig, sier Jan Erik Lien.

Statens vegvesen vil bruke flere millioner kroner på dette helseprosjektet som det knytter seg store forventinger til.

Arbeidet med utbedringen av tunnelen starter 3. august. Dette er et stort og utfordrende prosjekt. NCC Construction AS har fått jobben.

 

 I nær halvannet år – fram til forventet ferdigstillelse i desember neste år – må trafikantene da innstille seg på at framkommeligheten ikke blir riktig den samme som den har vært hittil.

– Men renoveringen er etterlengtet også blant de som kjører her, og derfor håper og tror vi på forståelse fra trafikantene, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten.

Arbeidet skal hovedsakelig utføres nattestid. Da vil tunnelen mer eller mindre bli stengt bortsett fra for utrykningskjøretøy og noen kolonnekjøringer.