Nye fotobokser etter dødskrasjet i Eiksundtunnelen

Det blir montert fire fotobokser i Eiksundtunnelen i etterkant av dødsulykken der fem personer omkom for en måned siden.

- Vegvesenet har allerede vært på stedet og vurdert plassering av fotoboksene, så fartsmålerne kan komme på plass nokså raskt, sier trafikksjef Harald Valved i Vegvesenet til NRK.

Ifølge Valved vil det bli montert to fotobokser i hver ende av Eiksundtunnelen, som går fra Eika i Ulstein kommune til Berkneshalvøya i Ørsta kommune i Møre og Romsdal fylke.

Kravet om fartsmålere ble aktualisert etter den alvorlige dødsulykken i Eiksundtunnelen for en måned siden der fem personer omkom i en frontkollisjon. I etterkant har politiet konkludert med at svært høy fart var en av årsakene til ulykken. Målinger viser at den ene bilen holdt en fart på hele 189 kilometer i timen.

Lensmann Per Otto Myklebust i Herøy og Sande er en av dem som har ivret for å få fotobokser i Eiksundtunnelen. Han er glad for at det nå settes opp fartsmålere.

- All erfaring viser at farten blir redusert når det kommer opp fotobokser, så dette er vi positive til, sier Myklebust.

Eiksundtunnelen er 287 meter dyp, og dermed verdens dypeste undersjøiske tunnel. Den ble åpnet i februar 2008.