Meningsfylt arbeid

I den vestlige verden har mye av fokuset i den siste generasjonen vært at man må få seg en høyere akademisk utdannelse. For mange har det opplagt vært lykken på jord. Men det er også mange som har tatt en lang utdannelse, men som i dag jobber med noe helt annet enn det de utdannet seg for. Mange har satset på håndverksyrker - og trives utmerket med det. Vi har ikke med dette sagt at utdannelsen har vært bortkastet, men mange har gått en unødig omvei for å havne i det perfekte yrket for dem.

Noen med høyere utdannelse har kanskje hatt en tendens til å se ned på "vanlige" jobber. Foreldre som har drevet et håndverk eller som har hatt en jobb på gulvet, har kanskje hatt store ambisjoner på sine barns vegne. Barna må få seg en utdannelse - og barna skal bli noe stort har liksom vært drømmen. For mange barn har dette vært starten på en ulykkelig tid. Mange har verken evner eller lyst til å bli teoretikere, men de kan ha naturlig anlegg for å bli tømrer, elektriker eller rørlegger for å holde oss til noen av fagene i byggenæringen. Dersom ungdom presses inn i noe de ikke ønsker, kan problemene bli uoverkommelige for mange.

På den annen side skal det selvsagt stilles krav. De ideelle er at ungdommene selv får velge ut i fra sine ønsker og behov. Men dette må selvsagt gjøres innenfor de rammer samfunnet bestemmer. Alle kan ikke bli frisører.
Når det gjelder byggenæringen, trenger vi folk av alle kategorier. Vi trenger dem som har satset på en lang sivilingeniør-utdannelse eller en ingeniørutdannelse. Vi trenger økonomer og teknikkere. Vi trenger folk med utdannelse fra mange områder. Men så trenger vi også fagfolkene av alle slag - fagfolk som kan sitt handverk. Byggenæringen er en mangfoldig næring - og vi trenger et mangfold av mennesker.

Dette er en næring hvor alle ser at det skapes noe hver dag. Det bygges og produseres både i bygg og anlegg for at vi alle skal få et rikere og bedre samfunn å bo i.
Alle er viktige i denne næringen. Alle gjør et meningsfylt arbeid.