Inviterer til jentedag

Fredag 24. juli inviterer NTNU 500 jenter til NTNU og Trondheim.

Det er jenter som har fått tilbud om studieplass ved et av 18 teknologi- og realfagsstudium. Med Jentedagen vil NTNU sikre seg at de jentene som får tilbud om plass, takker ja til studieplassen.

Alle jentene som inviteres til Jentedagen får dekket reise og opphold. Jentene kommer fra hele landet for å delta på Jentedagen. Med Jentedagen ønsker NTNU å overtale jentene som takker får tilbud om å takke ja til studiedagen. I tillegg får jentene en "flying start" på studiet ved å bli litt kjent med de andre jentene på studiet i forkant av første studiedag - noe som kan være en fordel når man er en av få jenter i en klasse med veldig mange gutter.

Det forventes ca. 200-250 deltagere til jentedagen. Arrangementet omfatter 18 studieprogram og har et budsjett på ca. 1 million.

Arrangementet begynner med felles samling utenfor Hovedbygget på Gløshaugen kl. 10:30. Deretter går jentene til ulike arrangement, avhengig av hvilken studieplass de har fått tilbud om. Her møter jentene faglærere og studenter fra høyere årskurs. De blir kjent med NTNU og får møte representanter fra næringslivet som selv har vært studenter på Gløshaugen. Ikke minst møter de andre jenter som kan bli deres medstudenter til høsten.