To batterimuligheter

Bosch lanserer "Flexible Power System" i sine nye batteridrevne slagtrekkere GDR 14,4 V-LI Professional og GDR 18 V-LI Professional

Dette er dermed de første batteridrevne slagtrekkerne og slagnøklene med mulighet for å velge mellom to batteriutgaver pr. volt-klasse. 

De batteridrevne slagtrekkerne og slagnøklene fungerer med to forskjellige batterityper, som begge har lithiumteknologien fra Bosch. Man kan derfor velge det batteriet som passer best til oppgaven. Det seiglivede batteriet "Premium" på 3 Ah går svært lenge på bare én oppladning. Batteriet "Compact" på 1,3 Ah gjør verktøyet lett i vekt, og dermed enkelt å arbeide med på steder som er vanskelig tilgjengelig.
 
Handy og holdbare

For å gi håndverkere de beste arbeidsredskapene har Bosch vært nøye når de har valgt materialene til de nye batteridrevne slagtrekkerne og slagnøklene. Selv ikke et fall fra to meters høyde på et betonggulv kan sette maskinene ut av spill. Dette gjør dem svært robuste i arbeidet på enhver byggeplass.

Små, men kraftige
De nye maskinene er designet slik at de fyller og veier minst mulig - uten at det har gått på kompromiss med slagkraften når man skal skru i metall eller tre. De er faktisk så behagelige å arbeide med at de kan brukes med én hånd. Det kan være praktisk hvis man for eksempel skal arbeide et sted der man må holde fast med den ene hånden og skru med den andre. 

Unik lithiumteknologi
Lithiumteknologien er overlegen i forhold til andre batteriteknologier, ettersom man kan arbeide lengre på hver oppladning, og batteriene hverken har selvutladning eller minnetap. Bosch var de første med å lansere verktøy med lithiumteknologi, og har siden videreutviklet den. 

Etter denne utviklingen kan Bosch nå introdusere batterier med opptil fire ganger så lang levetid som tradisjonelle nikkel-cadmiumbatterier, og som samtidig har en intelligent teknologi kalt ECP (Electronic Cell Protection). Bosch sin elektroniske batteriovervåkning beskytter maskinene mot overbelastning, overopphetning og fullstendig utladning. Disse egenskapene gir de lette lithiumbatteriene en lang levetid.

Premium-batteriet i det nye "Flexible Power System" kan arbeide lenge på en oppladning, siden det har spesielle Bosch-battericeller med høy ytelse og intelligent strømstyring. De spesielle battericellene har også svært lav intern motstand. Når batteriet i tillegg har høy spenning, sikrer dette at det blir minimalt energitap under oppladning og bruk. På Premium-batteriet viser dessuten en LED-indikator hvor mye energi som er igjen i batteriet. Det sparer både tid og unødige oppladninger.

Laderne som følger med begge batteriene har innebygget "Hyper-Charge"-teknologi, som lader 75 prosent av batteriet på bare 15 minutter. Slik blir batteriene raskt klare til bruk. Laderen er også med på å beskytte batteriet mot overopphetning, ettersom det meste av batteriets kapasitet blir ladet opp i begynnelsen, før det så går litt langsommere.