Frykter tunnelbranner

Brannsjefen i Tromsø frykter manglende utbedring av tunneler med  ubeskyttet PE-skum kan føre til storbranner, melder NRK.

I 199 tunneler her til lands med en lengde over 500 meter er det ubeskyttet PE-skum. Skummet har i mange år vært benyttet til vann- og frostsikring, men er svært brannfarlig.

- Etter kort tid vil man kunne få et formidabelt branninferno som gjør at ingen kommer seg ut av den brennende tunnelen. Brannmannskapene kan heller ikke komme seg inn, sier brannsjef Nils Ove Sollid til NRK.

PE-skum er et billigere alternativ til full utstøping av tunneler. Siden 1987 har det vært restriksjoner på bruk av stoffet, og for noen år siden varslet Statens vegvesen at de ville kutte ut skummet.

Ved å legge på åtte centimeter betong over skummet fjerner man brannfaren. Dette er så langt bare gjort på 11 tunneler siden 2003. Brannsjefen i Tromsø er ikke imponert over fremdriften, men vegvesenet sier at de synes det går fremover med forventet takt. De sier også at politikerne må sette av mer penger til dette dersom utbedringstakten skal økes.