Økonomikrise gir asfaltboom

Asfaltbransjen jobber på spreng for å bruke opp pengene som regjeringen vil bruke på opprusting av veier for å motvirke den økonomiske krisen.

I årets asfalteringssesong, som varer fra utgangen av april til slutten av september, skal ny asfalt for 1,4 milliarder kroner ut på riks- og fylkesveiene. Det er en økning på 600 millioner fra årene før, og 325 av disse millionene stammer fra Regjeringens økonomiske krisepakke, skriver Aftenposten.

- Jeg blir overrasket om vi ikke når tidenes største asfaltproduksjon i år, sier administrerende direktør Arne Aaberg i bransjeorganisasjonen Foreningen asfalt- og veiservice.

Dermed vil trafikantene etter hvert kunne glede seg over mindre hullete veier. Baksiden er mer kolonnekjøring og kø i periodene hvor arbeidet pågår.

- Vi valgte å satse på asfaltering, fordi vi vet at det er et voldsomt vedlikeholdsetterslep fra tidligere år. I tillegg kan prosjektene settes i gang raskt, sånn at bevilgningene stimulerer norsk økonomi på kort sikt, sier Anne Tingelstad Wøien, politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet.