Stenger tunnel for å lete etter kattunger

Politiet og Statens vegvesen stenger Gudvangatunnelen i Aurland i Sogn og Fjordane slik at dyrevenner kan lete etter savnede kattunger.

Tunnelen på E16 mellom Flåm og Gudvangen blir stengt fra klokken 23 fredag kveld, i perioder på inntil en halv time, melder Sogn Avis' nettutgave.
De små kattepusene ble observert i tunnelen forrige helg, men da hadde verken Statens vegvesen eller politiet ressurser til å sende folk til stedet.
Dyrevernlaget Indre Sogn har i løpet av uken vært ute og lett etter kattene, men uten hell. Nå får de hjelp av både politiet og Vegvesenet.
- Vi er veldig takknemlige for velviljen. Håpet er at vi finner kattungene og kan ta hånd om dem. Hvis noen ønsker å hjelpe oss, setter vi pris på om folk møter opp på Flåm-siden av tunnelen før klokken 23 fredag, sier leder Randi Aarethun i Dyrevernlaget.
Det er ikke gjort sikre observasjoner av kattene siden sist helg. Fra klokken 23 stenges tunnelen i inntil 30 minutter om gangen, før den åpnes for biler i perioder på et kvarter.