Nye permitteringer ved Moxy

Dumperprodusenten Doosan Moxy i Fræna i Møre og Romsdal varsler nye permitteringer på ubestemt tid. Årsaken er total kollaps i verdensmarkedet for anleggsmaskiner, skriver Romsdals Budstikke.

Administrerende direktør Steve Yang opplyser til NTB at om lag 70 prosent av arbeidsstokken blir berørt av permitteringene som settes i verk 10. august. Doosan Moxy har 143 ansatte i Fræna og 13 i England.

Volvo og Caterpillar er Doosan Moxys største konkurrenter på verdensmarkedet for anleggsdumpere. Fra januar til mai i fjor ble det globalt omsatt 4.862 slike maskiner. I samme tidsrom i år stupte salget til 740.

Doosan Moxy har hittil i år bare solgt en tredel av bedriftens eget omsetningsmål og har ikke solgt en eneste maskin i USA, som tidligere sto for halvparten av salget.

- Det er det verste året jeg har opplevd siden jeg begynte i bransjen i 1982, sier Steve Yang.

Han sier at Moxy nå selger maskiner med tap for å holde på markedsandeler, folk og kompetanse.

I fjor hadde dumperprodusenten i Fræna en omsetning på 248,9 millioner kroner og et underskudd på 46,9 millioner kroner. Årets resultat ligger an til å bli enda verre.

Doosan-konsernet i Sør-Korea er en av verdens ledende produsenter av anleggsmaskiner og overtok som eier av Moxy i fjor.