Fjerner bomstasjon to år før tiden

Bilistene som benytter Oslofjordtunnelen kan juble etter at det er klart at tunnelen blir bomfri to år tidligere enn planlagt.

Undervannstunnelen, som går fra Frogn i Akershus til Hurum i Buskerud, ble åpnet i 2000, og nedbetalingstiden var opprinnelig beregnet til 15 år. Nå ser det imidlertid ut til at bilistene vil slippe unna betalingsgebyret på 55 kroner allerede fra 2013, skriver Finansavisen.

- Vi ligger to år foran skjema, så tunnelen skal være nedbetalt og gjeldfri allerede i 2013, sier administrerende direktør Trond Julin i Oslofjordtunnelen.

Årsaken til gladnyheten er rett og slett at trafikken i tunnelen har økt mer enn forventet i løpet av de siste årene. Trafikkmengden økte med 6,9 prosent i 2008.

- De første årene hadde vi veldig svak utvikling i trafikktallet og vi var litt engstelige. Men etter at vi tok i bruk autopass i 2002, har vi hatt en vesentlig øking i trafikken, sier rådgiver Sigmund Åsly i Vegfinans, et administrasjonsselskap for blant annet Oslofjordtunnelen, til Finansavisen.