Ber om mer penger til operaen

Operadirektør Tom Remlov ber kulturminister Trond Giske (Ap) om 50 millioner ekstra fra staten neste år. Operaen er fra før lovet 15 millioner.

Driften av operahuset i Bjørvika er blitt langt dyrere enn antatt og pensjonsutgiftene har skutt i været. De kommersielle inntektene er langt fra nok til å demme opp for kostnadene, skriver Dagens Næringsliv.

I fjor ba administrerende direktør Tom Remlov kulturdepartementet om 40 millioner kroner ekstra ettersom utgiftene eskalerte også da. Svaret var nei.
Resultatet var kutt i programmet, kutt i planlagte produksjoner, midlertidig ansettelsesstopp og mørklagt opera på nattetid.

Nå kan Remlov bli tvunget til å ta fram sparekniven på nytt.

- Utgiftene overstiger prognosene med et betydelig beløp. I tillegg kommer engangskostnader til nyinvesteringer og vedlikehold som ikke var medberegnet. Det vil gå ut over midlene som er igjen til drift og produksjon, sier Remlov.

Bare strømutgiftene alene er langt ut over budsjettert. Statsbygg anslo utgiftene til rundt 8 millioner kroner årlig, mens det reelle forbruket i fjor var på 12,5 millioner kroner.