Støtter biovarme på Fokserød

Enova gir 1. 8 millioner kroner i støtte til utbygging av en varmesentral som skal forsyne industri og næringsbyggene på Fokserød Nord i Sandefjord kommune.

Fokserød Nord er et nyetablert industri og næringsområde i Sandefjord og pr. i dag er det fem etablerte virksomheter som i løpet av fyringssesongen 2009- 2010 vil ha et varmebehov på til sammen 1.85 GWh. Varme og effektbehovet er tenkt dekket med en varmesentral bestående av en 700 kW flisfyrt biokjel, samt en 1000 kW oljekjele som reserve.

Sandefjord kommune inviterte flere aktører til å levere tilbud på leveransen og Eiker BioEnergi på Hokksund ble tildelt kontrakten.
Prosjektet har en totalramme på drøyt åtte millioner kroner. Etter planen skal den nye varmesentralen være i drift fra 1. november i år.

Enova mottar stadig flere søknader fra aktører som vil bytte ut gamle oljekjeler, eller etablere nye varmesentraler, med fornybare energikilder.

- Konvertering til fornybar energi er et viktig satsingsområde og finansieringsprogram for Enova. Det er fortsatt midler igjen over dette og andre programmer, og vi ønsker flere søknader, sier rådgiver Trond Bratsberg i Enova SF.