Enova-millioner til Langnes

Enova gir 1.8 millioner kroner i støtte til Troms Kraft Varme for bygging av energisentral for bydelene Langnes og Mortensnes i Tromsø kommune. Byggeprosjektet har en total ramme på 5.5 millioner kroner.

Byggingen er planlagt å starte opp i månedsskiftet september- oktober og med en prøvedrift i februar- mars.

Energisentralen skal inngå som reservesentral i fjernvarmenettet.Støtten fra Enova skal benyttes til å konvertere Mortensnes skole og Langnes omsorgssenter fra elektrisk oppvarming til vannbåren varme. Olje og el - kjelene på Langnes skole og Mortensnes omsorgssenter skal kobles ut.

300 boliger
Tromsø kommune har regulert for at det kan bygges 300 boliger i det aktuelle området, og det er forutsatt at området bygges ut med vannbåren varme
Troms Kraft er Nord- Norges største energikonsern som årlig omsetter 5 TWh fordelt på privat og omsorgsmarkedet.

Enova mottar stadig flere søknader fra aktører som vil bytte ut gamle oljekjeler, eller etablere nye varmesentraler, med fornybare energikilder.

- Konvertering til fornybar energi er et viktig satsingsområde og finansieringsprogram for Enova. Det er fortsatt midler igjen over dette og andre programmer, og vi ønsker flere søknader, sier rådgiver Trond Bratsberg i Enova SF.