Bevegelssenteret overlevert

Helsebygg Midt-Norge har overlevert enda et sykehusbygg til St. Olavs Hospital og NTNU. Denne gang Bevegelssenteret - for ortopedi, revmatologi og plastikkirurgi.

- Med et slikt bygg må det være mulig å gjøre noe effektivt med helsetjenestene, sa Helsebyggs adm. direktør, Johan Arnt Vatnan, under onsdagens overleveringsseremoni. Han trakk fram Bevegelsessenterets høye kvalitetsnivå og mente det ville bli et bra bygg for pasientene, melder helsebygg.no.

- På meg virker det også som om utsmykkingen i dette seteret er særlig godt innpasset, sa Vatnan, og takket alle som har bidratt med å planlegge og bygge: St. Olavs Hospital, Det medisinske fakultet, helsebyggere, entreprenører og rådgivere.

Konst. sykehusdirektør, Gudmund Marhaug betegnet Bevegelsessenteret som et utrolig fint bygg, som setter fart i utflyttingen fra høyblokka.

- Her får vi dessuten samlet protesekirurgien. Det gir både kvalitetsøkning og driftsfordeler, sa Marhaug da han signerte de nødvendige protokoller sammen med helsebyggsjef Vatnan og NTNUs medisinske dekan, Stig Slørdahl.

Slørdahl så særlig fram til å teste ut det integrerte universitetssykehuset i praksis (NTNU har hele 3. etasje i Bevegelsessenteret).

- Nå får vi spennende muligheter, blant annet med egen operasjonsstue. Dette utfordrer oss til å bli bedre innen kirurgisk forskning, sa Slørdahl, og minnet om hvor viktig det er å verdsette de nye byggene på Øya.

- Vi er kjempeprivilegerte! erklærte Slørdahl.

Bevegelsesenteret (16 000 kvm i tre fløyer) er det tiende sykehusbygget på fem år som overleveres av Helsebygg. Totalkostnadene for senteret, inkludert utstyr, er om lag 1 milliard kroner.

Sykehus og universitet begynner innflyttingen 9. september.