Doka flytter til Røyken

Neste høst planlegger forskalingsleverandøren Doka å flytte sitt norske hovedkontor og lager til Follestad Næringspark i Røyken kommune.

Da blir det langt kortere vei til kundene i Sør-Norge, noe som trolig vil forsterke selskapets posisjon i det norske markedet. Med på flyttelasset får Røyken kommune mellom femten og tjue nye arbeidsplasser.

Doka Norge AS, som hittil har hatt sitt norske hovedkontor i Trondheim, lette etter en sentral næringstomt på Østlandet. Valget falt på Follestad Næringspark i Røyken kommune som praktisk talt ligger midt i Oslo-fjorden. Doka selger og leier ut forskalingssystemer til plass-støpte konstruksjoner. Virksomheten er preget av mye logistikk og transport.

- På Follestad Næringspark får vi korte og effektive logistikklinjer til Oslo og Sør Norge. Det er strategisk viktig for Doka Norge AS å være nær der byggeaktiviteter pågår. Det passer også bra at Oslofjordtunnelen gir oss kort vei til Sverige og Europa, forteller daglig leder i Doka Norge AS Claes Thoresson.

Nå skal det bygges et moderne og funksjonelt anlegg. Innflyttingen er planlagt i andre halvår 2010. Doka starter snart rekruttering av medarbeidere til ordekontor, teknisk avdeling og lager.

Det er det kommunalt eide Røyken Eiendom AS (REAS) som har solgt den seksten mål store tomta. Doka Norge AS er den første internasjonale aktøren de har solgt tomt til på Follestad Næringspark.

- Doka er det femte selskapet som har kjøpt tomt på Follestad Næringspark. Det første bygget bygges nå. Vi holder også av fem tomter til kjøpere vi er i forhandlinger med, sier en fornøyd og optimistisk adm dir Bjørn Walter Jensen i REAS. Det betyr at han bare har fem byggeklare tomter som garantert er ledige for tiden. Interessen er så god at REAS har lagt grunnarbeider for ytterligere 170 mål tomter ut på anbud. De skal stå byggeklare om et års tid.

Doka er et internasjonalt konsern med 4.000 ansatte i 65 land i alle verdensdeler. Doka Norge AS er et heleid datterselskap av Doka GmbH i Amstetten, Østerrike. Selskapet har vært representert i Norge siden 1999. I tillegg til anlegget i Trondheim har Doka Norge også et salgskontor i Asker kommune.