Utbyggingen av vindkraft

Mange er svært tilfreds med at Enova i dag har bevilget 1,1 milliarder kroner til nye vindkraftprosjekter. Dette gir mye, men dyr strøm. Men i en tid med store miljøproblemer som skyldes global oppvarming, vil dette uansett være en god løsning i følge eksperter. For vår del er vi litt delt når det gjelder vindkraft. Vi mener at det kan være direkte galt å kle hele kysten med vindmøller - og vi mener at man kanskje har kunnet oppnå like store energigevinster ved å ruste opp eksisterende vannkraftanlegg.

Det mange også reagerer på, er at det ikke satses mer i Midt-Norge som er det distriktet i Norge med størst kraftunderskudd. Det er selvsagt andre plasser enn Hustadvika som kan brukes til vindmølle-produksjon av strøm. Hustadvika bør under alle omstendigheter vernes for slike inngrep. Dette er en perle på kysten som må tas vare på. Inntektene fra turismen vil her oppveie det man eventuelt taper på at det ikke legges vindmøller dit.

Dersom noen i området vil se vindmøller, kan man besøke Smøla som inntil i dag har landets største vindmøllepark. Av de 61 vindmøllene som nå blir finansiert - er det kun en som legges til Midt-Norge.