Nedbør skaper veiproblemer i Oppland

Meteorologisk institutt varsler opp mot 90 millimeter nedbør enkelte steder på Østlandet onsdag og natt til torsdag. Vegvesenet melder om problemer på veier i Oppland.

- Store ansamlinger av vann i Oppland har redusert framkommeligheten på enkelte veier. Mesta jobber med gravemaskiner for å få åpnet stikkrenne og lede vannet vekk fra veiene. Hvis dette ikke lykkes, vil enkelte veier kunne bli stengt. Vi er beredt etter at flomvarselet ble sendt ut, sier Steinar Mæhlum, kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen region Øst.

Økt risiko
Vegvesenet skriver i en pressemelding at både trær og steiner har falt ut i veier i Vestoppland og Gudbrandsdalen etter regnværet. Dette sinker trafikken.
Norges Vassdrags- og energidirektorat har varslet flom på Østlandet onsdag og natt til torsdag. Oppland, Buskerud og Telemark er fylkene som vil få mest nedbør.

NVE advarer mot at nedbørmengdene kan øke risikoen for lokale oversvømmelser fordi rør og avløp kan gå tett. Det vil også være økt fare for skred langs bekker og elveløp med stor vannføring.

Hovedtyngden av nedbøren ventes i Oppland og Buskerud, men også Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold må forvente et kraftig regnvær.

Ingen ulykker
- Nedbørsmengder på opp mot 90 millimeter gir både flom- og rasfare. Vi er forberedt på at det kan bli litt å gjøre for oss onsdag kveld, sier operasjonsleder Arvid Røste i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB. Han opplyser at det foreløpig ikke er meldt fra om noen trafikkulykker etter nedbørsmengdene.

Politiet i Telemark og Buskerud oppgir at heller ikke de har mottatt meldinger om hendelser i forbindelse med flomvarselet.