Ordrebøkene fylles

Flere entreprenører melder at ordrebøkene er i ferd med å fylles igjen, men det er store regionale forskjeller. Prisnivåene er også sprikende. Alt tyder på at den tøffeste konkurransen og de laveste prisene faktisk er i Oslo-området nå om dagen. Det er mange som regner på de jobbene som blir lagt ut. Ellers synes byggevarehandelen å ha fått en god del av de skattepengene og feriepengene som ble utbetalt i juni.

Dette gir også arbeid til byggevareindustrien. Mange har tømt lagrene sine nå frem til ferien.

Flere entreprenører som tidligere i vår sa opp og permitterte medarbeidere, begynner nå å ta inn igjen folkene sine. Men det er ikke alle som får nye tilbud. Mange er svært så selektive til hvem som engasjeres. Dyktige folk trenger ikke å engste seg.

Vi håper ellers at bedriftene verner om sine lærlinger. Dette er fremtiden i norsk byggenæring, og det er viktig at man tar vare på disse ungdommene som skal føre byggenæringen videre. Vårt inntrykk er at mange bedrifter har vært opptatt av denne problemstillingen.

Og ingenting tyder på at vi opplever det samme som på slutten av 1980-årenme og begynnelsen av 1990-tallet. Da forsvant fem årsklasser fullstendig ut av byggenæringen.

Ellers er vi veldig opptatt av å bringe gladmeldinger om nye kontrakter. Redaktørene i Byggeindustrien holder fortet sommeren gjennom for å oppdatere bygg.no. Har du en nyhet så send en mail enten til Per Helge Pedersen - php@bygg.no eller til Arve Brekkhus - ab@bygg.no
Fortsatt god sommer!