Storutbygging på Sørlandssenteret

Olav Thon Eiendomsselskap AS og Vital Forsikring ASA som sammen eier Sørlandssenteret, ble i går enige med Veidekkeselskapet Br. Reme AS om en utbyggingskontrakt på hele 570 mill. kroner for utvidelse av Sørlandssenteret.

Det skal bygges 73.000 kvadratmeter handelsareal og 37.000 kvadratmeter parkeringshus.

Konserndirektør Øystein Trøseid i Olav Thon Gruppen melder at utbyggingen vil pågå i to faser. Oppstart vil være umiddelbart over sommeren i år, med ferdigstillelse av fase 1 høsten 2011 og fase 2 høsten 2013.

- Dette er en av våre største utbygginger noensinne, og en gledelig videreutvikling av et meget sterkt handelssenter for Vital Forsikring og oss, sier konserndirektør Øystein Trøseid.

Veidekkeselskapet Br. Reme AS er valgt som ansvarlig entreprenør for denne store utbyggingen. Adm. direktør i selskapet, Dagfinn Røkenes, er selvsagt meget tilfreds med å vinne en så stor og spennende oppgave.

- Veidekke har hatt gleden av å samarbeide med Olav Thon Gruppen og Vital på mange og store oppgaver tidligere, og erfaringene fra disse oppgavene er det beste fundament for et fortsatt godt samarbeid, sier Røkenes.

- Både Vital Forsikring og Olav Thon Eiendomsselskap er svært tilfreds med valget av Veidekke som samarbeidspartner i utviklingen av Sørlandssenteret. Dette er et stort og viktig utviklingsprosjekt, noe valget av Veidekke som ansvarlig entreprenør reflekterer, sier Gro Boge adm. direktør i Vital Eiendom.