Novapoint Arealplan støtter ny planlov

Vianova Systems er raskt ute og støtter den nye plan- og bygningsloven. En ny versjon av Novapoint Arealplan som inneholder ny planlov, er klar.

Myndighetene har som kjent utarbeidet ny plan- og bygningslov som krever at alle nye kommune- og reguleringsplaner skal følge den nye loven fra 1. juli 2009.

På tross av veldig kort utviklingstid gitt av forsinket dokumentasjon fra Miljøverndepartementets og Statens Kartverks side, har Vianova Systems klart å få ferdig en ny versjon av Novapoint Arealplan som tilfredsstiller det nye planverket.

Den nye utgaven som ble gjort tilgjengelig for kundene allerede den 26. juni har fått versjonsnummer 17.20 FP1. Oppgradering kan gjøres både fra selve Novapoint Arealplan programverktøyet, og de andre Novapoint-modulene fra nettet..

Novapoint 17.20 FP1 inneholder også mange nyheter i modulene Veg, VA, Vegskilt, Vegoppmerking og Grunnerverv.

- Det har vært en utfordring å få ferdig en ny versjon som tilfredsstiller den nye planloven før den trer i kraft, sier markedsdirektør Patrick Mc Gloin i Vianova Systems AS.

- Myndighetene kom veldig sent med sine spesifikasjoner, noe som har gitt oss kort utviklingstid. Men vi kom i mål før tiden, det er vi stolt av. Nå er det bare opp til kundene å ta den nye programversjonen i bruk.

Novapoint Arealplan 17.20 FP1 medfører ingen endring i arbeidsmetodikk og funksjonalitet, kun programtekniske endringer for å støtte ny planlov.