Lys i tunnelen?

Torsdag kom nye tall fra Nav som viser at veksten i arbeidsledigheten avtar. Ved utgangen av juni var 70.200 personer registrert ledige hos Nav, 31.400 flere enn i juni i fjor. 2,7 prosent av arbeidsstyrken er nå arbeidsledig. Justert for vanlige sesongsvingninger har ledigheten økt med 500 personer den siste måneden. Det er vesentlig mye lavere enn tidligere i år, da ledigheten enkelte måneder økte med så mye som 5.000 personer.

Noen mener at finanskrisen kan avblåses i Norge. Så enkelt er det dessverre ikke. Mange næringer vil slite utover høsten og langt inn i 2010.

Likevel er situasjonen langt lysere for mange næringer enn det man fryktet bare for noen måneder siden. Nå er det store regionale forskjeller. For tiden er redaktøren på Nordmøre – og i Kristiansund går fortsatt det meste på høygir. Årsaken er i all hovedsak knyttet til olje- og gassvirksomheten og til fiskeri- og oppdrett.

Men i likhet med redaktøren er det også mange som bygger på sine hus og hytter denne sommeren. Det legges terrasser, det males og det lages murer. Den enkelte trenger ikke å ha de store prosjektene, men i sum blir dette likevel mye omsetning – ikke minst i byggevareforretningene.

På bygg.no har det vært stor aktivitet – og vi har daglig hatt meldinger om nye – og til dels store bygge- og anleggskontrakter. Dette gleder oss.