Kampen om å bli vertsby for fotball-EM hardner til

Oslo som skal bygge ny stadion i Groruddalen med plass til 50.000 tilskuere er sikret EM-fotball. Kampen mellom de andre byene hardner til.

De seks kandidatene til å bli vertsby, dersom Norge og Sverige skulle få sluttspillet i EM i 2016, presenterte planene sine for fotballforbundet onsdag. Skedsmo og Lillestrøm presenterte planene om et stadionanlegg med plass til 40.000 tilskuere.

De andre byene som er aktuelle er Bergen, Stavanger, Bodø og Trondheim. Der er det planlagt arenaer med plass til 30.000 tilskuere.

På Lillestrøm og i Skedsmo kommune har det den siste tiden nærmest vært feiret at Skedsmo blir EM-vert hvis mesterskapet i 2016 kommer til Norge, men nå hardner kampen til.

Stavanger har gitt beskjed om at det ikke er noe problem å åpne for en påbygging av det planlagte anlegget, slik at tilskuerkapasiteten økes fra 30.000 til 40.000 tilskuere.

Stavanger Aftenblad skriver at dersom det blir en realitet, åpner det også for at Stavanger kan få en av kampene i kvartfinalen i et eventuelt EM-sluttspill, for mens tilskuerkapasiteten minimum skal være 30.000 i de innledende kampene, er kravet minst 40.000 når det gjelder kvartfinaler.

Norges Fotballforbund kommer trolig til å avgjøre hvilke fire vertsbyer Norge skal gå inn for allerede 9. juli. Søknadsfristen satt av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) er satt til 15. februar neste år, og UEFA kommer til å avgjøre hvem som får fotball-EM i 2016 27. mai i 2010.