Selger tre handelseiendommer

Sjælsø Norge AS selger tre handelseiendommer til et samlet beløp på ca. NOK 175 millioner til et norsk investeringsselskap.

. Selskapet er eiet av AKA AS og Skrindo Holding AS. Avtalen omhandler salg av tre retaileiendommer på i alt 13.500 m2, beliggende i byene Gjøvik, Moss og Porsgrunn.

Sjælsø Gruppen er et av Skandinavias største eiendomsutviklingsselskap, og er børsnotert i København. Konsernet har i dag omlag 200 medarbeidere fordelt på selskaper i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Polen, I 2008 hadde konsernet en om¬setning på 5,7 milliarder DKK og oppnådde et resultat før skatt på 204,9 millioner DKK.

Det er i alle prosjektene inngått langvarige leiekontrakter med solide handelskjeder som: Jysk, Monter Stormarked og Lefdal Elektromarked.
Direktør i Sjælsø Norge AS Johan Jørgen Holst uttaler:

- Vi er godt fornøyd med avtalen som viser at gode solide prosjekter, som er utleid til sterke leietakere på langvarige kontrakter, er en attraktiv og salgbar vare. Til tross for de vanskelige markedsvilkår vi opplever for tiden, så er det fint å kunne gjennomføre prosjektene som planlagt - til glede for alle involverte i prosjektene - kommunen, leietakerne og de entreprenø¬rer som skal bygge prosjektene.