Viktig oversikt

Helt siden fra 1970-tallet har Byggeindustrien laget oversikter over nøkkeltall til bedriftene. Fra 1989 har vi brakt tallene for de 100 største bedriftene. Dette er en meget viktig oversikt som blir brukt i en rekke sammenhenger og av mange ulike miljøer. Dette er spennende lesning - og det gir på mange måter temperaturen i bygge-Norge. Det er grunn til å merke seg at mange bedrifter gjør det godt både i gode og dårlige tider. Dette vitner om god ledelse og dyktige fagfolk.

Selv om den siste nedturen i byggenæringen begynte allerede i 2008, er det oppsiktsvekkende mange bedrifter som kan vise til dels meget gode resultater. Det er også grunn til å merke seg at flere av de store bedriftene gjennomgående har langt bedre marginer nå, enn hva som var tilfelle for noen år siden.

Det er Kjell Senneset ved Prognosesenteret som står for denne oversikten. Det ligger mye arbeid i innhenting av data og i det å lage disse oversiktene. De aller fleste bedriftene er flinke til å gi raske tilbakemeldinger, men dessverre er det noen som lar være å sende inn tallene. Spesielt kan det være vrient dersom tallene er særdeles dårlige. Nå får vi de tallene uansett etter hvert - og da vil tallene bli korrigert i de oversiktene som til en hver tid ligger på bygg.no. Der kan man bla tilbake for å se på utviklingen samlet - og til den enkelte bedrift.

Oversikten finner du her