De 100 største i bygg og anlegg

Byggeindustriens liste over de 100 største innen bygg og anlegg er nå klar. (SE VIDEOER)

Om undersøkelsen

Byggeindustriens årlige oversikt over nøkkeltallene til store bygge- og anleggsbedrifter skal omfatte de 100 største bedriftene i bransjen. Oversikten gjelder bygg- og anleggsentreprenører samt byggmestere og ferdighusfabrikanter. Bedrifter som driver med innredning og installasjonsarbeider (malere, glassmestere, elektrikere etc.), arkitektfirmaer og rådgivende ingeniørfirmaer, er ikke med i oversikten. Datagrunnlaget er et spørreskjema som er sendt til bedriftene i Byggeindustriens bedriftsdatabase.
Oversikten over de 100 største er aldri helt komplett, siden det alltid er noen bedrifter som vi ikke får opplysninger fra, eller som leverer for sent.

For de fleste av de store bedriftene i bygg og anlegg var 2008 et godt år. Omsetningen til de 100 største økte med 8,5 prosent i forhold til 2007, og resultatet før skatt var bare marginalt dårligere enn i rekordåret 2007. Sammen med 2005 var 2008 det resultatmessig neste beste året siden 1990, da Byggeindustrien startet sine undersøkelsene. Ganske overraskende, tatt i betraktning det vanskelige markedet i siste halvår i fjor.

Det er riktignok nødvendig med et lite forbehold - enkelte av de store bedriftene har ikke levert resultattall for 2008, og det samlede overskuddet i bedriftene er dessuten påvirket av et stort tomtesalg i Selvaag-systemet . Men dette burde ikke ødelegge bildet av 2008 som et stort sett veldig bra resultatmessig år for bedriftene.

Det er oppdaget noen få feil i listen som ligger ute pr nå. I løpet av veldig kort tid vil vi legge ut en oppdatert liste på nettet, hvor feilene skal være utbedret.

Hele listen finner du her

Les mer om de 100 største i nr 9 av Byggeindustrien som nå er ute.