Lykke til

Vi ønsker Geir Magne Aarstad lykke til i sin nye topp-jobb i Saudi-Arabia. Mange ble overrasket da bygg.no i dag kom med nyheten om at Aarstad slutter i Skanska for å overta som leder i et arabisk entreprenørselskap. Han får gode skussmål for den jobben han har gjort. For vår del synes vi at det er spennende at folk i ledende stillinger i byggenæringen i Norge tar toppjobber langt vekk fra våre grenser. Vi har inntrykk av at det var langt vanligere å ta slike utfordringer i tidligere tider.

Da NTH ble etablert i 1910, var det mange av de nye bygningsingeniørene som reiste til Amerika for å få jobb. Ja, sivilingeniørstudiet i bygg ble gjerne kalt den Norske Amerikalinje. Mange som reiste ut, kom etter hvert tilbake til Norge - og de hadde med seg mye verdifull kunnskap som store deler av norsk byggenæring fikk glede av.

Datateknologien har brutt ned mange grenser - men likevel er det viktig at vi har folk i byggenæringen som virkelig tør å ta det store spranget med å ta noen år i utlandet.