Reagerer på manglende fremdrift

Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) avd Telemark, Vestfold og Buskerud sine medlemsbedrifter reagerer kraftig på lite aktivitet rundt tiltakspakken.

De har nå utformet en rapport som ser på tiltakene i kommunene.

- At det var så dårlig aktivitet som rapporten fremviser er skremmende, sier Tore Jan Hansen avdelingsleder, EBA TVB.

Fylkesmennene i Telemark - Vestfold og Buskerud har nå sendt status til Kommunaldepartementet, mht kommunenes bruk av tiltakspakkens midler. Det er krav fra kommunalministeren, etter påtrykk fra BNL og EBA, som har ført til denne rapporteringen.

I vedlegget fremkommer hver kommune sin status pr 1. juni.

- Det må være skremmende at kommunene i Buskerud ikke har kontraktfestet mer enn ca 25 prosent av sine totalt 169 millioner kroner. Telemark har kontraktfestet ca 45 av 112 millioner kroner og Vestfold ca 35 prosent av 152 millioner kroner. Hvis vi går på sluttførte prosjekter så har Buskerud kommunene prosjekter på 4.1 mill - Telemark 3.4 mill og Vestfold 2.9 mill. Det vil si ca 2-3 prosent av midlende er gjennomført fra 26. januar til 1. juni. Det er beklagelig for oss som næring og for samfunnet at slike hasteoppdrag mot byggenæringen drar ut, sier Hansen.

- Når en også ser at flere kommuner ikke engang har klart å definere prosjekter til alle sine midler er dette skremmende, legger Hansen til.

Han sier videre på at han reagerer på offentlige forvaltere sin manglende samfunnsrespekt.

- Allerede i november fikk kommunene beskjed om å finne frem aktuelle prosjekter. Når det samtidig ikke er rapportert hvor mange årsverk som er utført, er dette alvorlig for vår næring at offentlig forvaltning har så begrenset kontroll over ekstra midler, samtidig som NAV har rekordstore utbetalinger, sier Hansen.

Tall fra Fylkeskommunen - Jernbaneverket - Statens Vegvesen - Helse Sør, er IKKE med i denne rapporten.