Avslørende lesning

At det går tregt i kommunene vet vi, men likevel er det svært nedslående nyheter som presenteres i forhold til hva kommunene så langt har brukt av de ekstraordinære midlene staten har stilt til disposisjon for ekstraordinære sysselsettingstiltak. I følge Dagens Næringsliv har kommunene så langt bare brukt 3 prosent av de fire milliarder kroner som er gitt til vedlikehold. Etter vårt syn er dette rett og slett skandaløst.

Håpet er at det er treg saksbehandling som er årsaken - og ikke at pengene er gått inn i det kommunale sluket. Dette bør i alle fall departementet sjekke opp.
Det skulle ikke mangle oppgaver. Det er et vedlikeholdsetterskudd i kommunene på hundrevis av milliarder kroner - så det er nok å ta fatt i. Heldigvis er det kommuner som allerede har fått pengene i omløp til fornuftige tiltak. Dette viser at det nytter om det er evne og vilje til å kaste seg rundt.

Kommunene og fylkeskommunene fikk 9. mars overført 4 milliarder kroner til vedlikehold som en del av regjeringens krisepakke. Lang kommunal saksbehandling og anbudsinnhenting har nemlig ført til at kun 81 millioner kroner av kommunepengene og 13 millioner kroner av fylkeskommunens tilskudd er brukt til nå.