Over og ut for Ultimat

Produksjonsutstyret er solgt til finner. Dermed er det snipp snapp snute for et norsk Ultimat-eventyr.

- Jeg synes det er helt forferdelig at ingen vil være med på dette. Jeg har holdt isolasjonsproduksjonen i gang et halvt års tid i håp om at investorer ville komme på banen. Mange virker interesserte, men det skjer ikke noe. Derfor var det ingen annen utvei enn salg, sier den lokale eiendomsaktøren Bjørn Struksnæs som står som eier av produksjonslokalene i Hov i Land.

Struksnæs kjøpte konkursboet før jul i fjor etter at solide investorer som Veidekke og Kistefoss samt kommunen hadde forsøkt seg med produksjon av Ultimat-isolasjonen basert på tekstilavfall. I vår var det snakk om at Frelsesarme-eide Fretex, som er leverandør av tekstilråstoffet, skulle bli frelseren, men også de valgte ikke å gå inn som eier.

Nå har Struksnæs skrevet kontrakt med finske Ecco Villa som skal bruke produksjonsutstyret, som i sin tid ble kjøpt fra Østerrike, til å produsere isolasjon basert på cellulose i Finland.

Fabrikk-lokalene på Hov skal være ryddet innen 1. november. Det er snakk om 20 trailerlass som skal pakkes ned og fraktes vekk. Fabrikken i Finland skal være operativ før jul.