Eurotak solgt til Derbigum

Det siste året har det foregått en prosess hvor eierne i Eurotak har vært i forhandliger med administrasjonen i Imperbel/Derbigum om salg av Eurotak AS.

Prosessen kom i stand for å sikre Derbigums fremtid i Norge på en best mulig måte.

- Vi mener at dette er den beste løsningen for å ivareta den innsatsen som er gjort gjennom årenes løp av alle parter. I praksis vil dette ikke medføre endringer hos den enkelte forhandler, sier Sverre Nypan og Finn Hjulstad som nå har overdratt 100 prosent av aksjene i Eurotak AS til Derbigum.

- Vi er av den oppfatning at denne beslutningen er den beste måten å sikre fremtiden for Eurotak AS, firmaet sine ansatte samt å opprettholde og videreutvikle topp service til våre kunder, sier Andre De Smet og Francis Blake i Imperbel/Derbigum.

Smet og Blake sier at de er meget godt fornøyd med det Eurotak har oppnådd.

- Vi skal yte maksimalt for at kundene skal få topp produkter, topp service og ikke minst produktutvikling skal gjøre forhandlerne enda mer konkurransedyktige, sier de.

Tiden for salget er ikke tilfeldig valgt.

- Jeg nærmer meg slutten på en lang yrkesaktiv karriere og verken jeg eller Finn Hjulstad ser noen naturlige etterfølgere i familien. Jeg vil i en periode fram til pensjon, overvåke, bidra og til dels lede overgangen, sier Nypan.

Han mener at det ikke er noen tvil om at det gode arbeidet også vil videreføres i tiden som kommer.

- Kontinuiteten vil bli besørget i form av forhandlerne, vår stab og et stort nettverk i Imperbel-gruppen, legger han til.

2008 ble for Eurotak et godt år, med 1.000.000m2 solgt belegg.

I forbindelse med at Imperbel "samler" Europa enda tettere om seg er det besluttet å satse på en felles profilering for alle land. Dette vil skje gradvis, og Derbigum-navnet vil bestå.