Stavdal økte

Stavdal Utleiesenter har oppsummert 2008 og resultatet viser en omsetningsøkning på 30 prosent til totalt 60 millioner kroner.

Resultatet slår følge og øker fra 3,8 millioner til 6,4 millioner kroner.

- Vi har fulgt utviklingen i byggenæringen i oppgangstidene. Vi er selvsagt godt fornøyd med hvordan vi har kunnet håndtere markedet. Nå gjelder det å være fleksibel slik at vi ikke opplever nedturen, sier daglig leder Knut Onstad i Stavdal Utleiesenter som hovedsakelig har små og mellomstore bedrifter som kunder i Oslo, på Romerike og i Østfold.

Stavdal Utleiesenter har siden oppstarten i 2002 fått stadig bedre grep om markedet, med avdelinger på Jessheim, i Lillestrøm og på Rygge foruten hovedkontoret på Alnabru i Oslo.

- Vi har satset bevisst på SMB-markedet og ser ut til å lykkes med det. Jeg tror vi blir oppfattet som et friskt pust i markedet og vi har særlig god nytte av medarbeidere som prioriterer gode relasjoner med kundene. På den måten blir vi oppfattet som fleksible. Det tror vi at vi får godt igjen for nå når bygg- og anleggsbransjen har langt mindre aktivitet enn tidligere, sier Onstad.

Han opplever at markedet ikke har endret seg så mye, men at konkurransen er større noe som gir et visst prispress.

Omsetningen i år følger mønsteret en har sett tidligere år, men ligger under fjoråret. Leveransene til privatmarkedet har gått ned med 15 prosent.

- Vi har alltid størst omsetning andre halvår, slik ordrereserven er blir det slik også i år, sier Onstad.

Selv om Stavdal Utleiesenter er involvert i mange mindre prosjekter er det gjerne de større prosjektene som blir lagt merke til.

- Av de større prosjektene er vi godt fornøyd med eksempelvis å ha ØIE sitt prosjekt for Onninen i Skedsmo kommune på kundelista. Der leverer vi personløftere og trucker av ulike størrelser, forteller Onstad som også vil trekke fram at ØIE har prioritert HMS-arbeidet slik at Stavdal Utleiesenter har gjennomført kurs på byggeplassen for alle ansatte involvert i prosjektet.

- Det er mange som overvurderer egne ferdigheter og undervurderer belastningen personløfterne utsettes for. Derfor er et kurs viktig, sier Onstad som også trekker frem utbyggingen på Storo senter og leveranser til Maxit Leca i Rælingen og på Lillestrøm som betydelige kontrakter som nå pågår.