Bompengetjeneste for turister

Statens vegvesen har sammen med bompengeselskapene lansert en ny tjeneste som gjør det mulig for førere av utenlandske kjøretøy å betale bompenger via kredittkort på internett.

 

- Utenlandske bilførere på norske veger har hittil ikke hatt noe særskilt tilbud for å betale bompenger, forteller rådgiver Kjersti D. Nordgård i Statens vegvesen Vegdirektoratet. 

- Ettersom antallet automatiske bomstasjoner, hvor man ikke kan stoppe og betale, har økt de siste par årene, har vi merket oss en økende frustrasjon fra både turistnæringen og utenlandske bilførere over hvor vanskelig de synes det er å orientere seg i det norske bompengesystemet, sier hun.

Når bilførere registrerer kredittkort og bilnummer kan de kjøre som om de har AutoPASS-brikke. Tjenesten kan bare brukes i en begrenset periode som kunden definerer selv. Tjenesten er også tilgjengelig for norske kjøretøy.

- Vi vil understreke at AutoPASS-brikke er det beste alternativet dersom man skal kjøre lenge eller ofte i Norge. Men en AutoPASS-avtale/ -brikke krever en del mer arbeid og logistikk, noe som gjør det upraktisk for de som bare skal være her en begrenset periode, sier Nordgård.

Pr. i dag kreves det inn bompenger fra utenlandske kjøretøy via Euro Parking Collection plc i Storbritannia. Når utenlandske kjøretøy tar kredittkorttjenesten i bruk, vil også kostnadene til administrasjon hos bompengeselskapene gå ned.