Gotaasgården

Gotaasgården

Sted: Jessheim

Prosjekttype: Boliger/næringsbygg

Kontraktssum eks mva: 110 millioner kroner

Bruttoareal: 8600 kvm

Byggherre: Gotaasgården Utvikling AS, v/Fagerstad Utvikling AS

Totalentreprenører: Seby AS/Veidekke Entreprenør AS

Arkitekt: ARCASA arkitekter

Rådgivere: RIB: Eiendomsprosjektering og Phikon - RiBr: Rambøll - Lyd: Brekke & Strand - RiGeo: Multiconsult - RiVa/Landskapsarkitekt: ØRP

Underentreprenører og leverandører:
Betongelementer: Spenncon - Stål: Åkrene Mek. Verksted - Brannisolering: Firesafe - Tak: Tak og Membran - Byggevarer: Byggmakker Lillestrøm - Dører: Swedoor - Vinduer: Elitefönster - Parkett: Bo Andren - Elektriker: Seko - Rørlegger: Halvorsen & sønn - Ventilasjon: TK-Ventilasjon - Ventilasjon KIWI: Randem & Hübert - Graving: Furulund Maskin - Flislegger: Norcan - Murarbeid: Murpartnern - Rekkverk/skillevegger: Sagstuen - Venyl fellesarealer: Rustad og Karlsen - Anleggsgartner: Maskin og Utemiljø - Troaxboder: Rosings - Heis: Otis - Maler: CB-Gruppen - Aluvinduer: Noractor - Kjøkken/innredning: Sigdal - Forskaling: Peri - Gulvstøp: Betongmann - Betongboring: AF Decom - Porter: Industriporter - Stillas: Christiania Stillas

Ullensaker og kommunesenteret Jessheim er i kraftig vekst. Seby og Veidekke har bygget 63 nye leiligheter som kan ta unna noe av befolkningsveksten.

Det nye leilighetskomplekset ligger midt i Jessheim sentrum, kun en kort spasertur fra Storgata, det nylig påbygde Jessheim Storsenter, Ullensaker Kulturhus og ikke minst det ærverdige Herredshuset.

ARCASA arkitekter as og utbyggeren Gotaasgården Utvikling AS (Fagerstad Utvikling AS) har lagt vekt på å bygge moderne og praktiske leiligheter. Nye Gotaasgården er koblet sammen med eksisterende Gotaasgården og det er derfor lagt stor vekt på å skape en arkitektur som tar hensyn til naboeiendommene på en god måte, samtidig som bebyggelsen er gitt et moderne formspråk og uttrykk.

God fremdrift
Arbeidene med prosjektet startet i mai 2007. Anleggsleder Kristoffer Jansen i Veidekke Entreprenør sier fremdriften i prosjektet har vært god. – Prosjektet ble nylig overlevert byggherren, og det er nå kun mindre utomhusarbeider igjen, forteller Jansen.
   
Det er Seby AS som har styrt totalentreprisen, som er gjennomført i et arbeidsfelleskap med eieren, Veidekke Entreprenør.
   
Bygget går over fire og fem etasjer. I 1. etasje har utbyggeren kombinert en næringsdel på 1000 kvadratmeter med leiligheter. Næringsdelen består for det meste av en KIWI-butikk. I de øvrige etasjene finnes det kun leiligheter, alle med egen balkong. Noen av de øverste etasjene er tilgodesett med enorme takterrasser. Leilighetene varierer fra ca 40 kvadratmeter til noe over 100 kvadratmeter i størrelse. I tillegg har hver leilighet sportsbod i kjelleren.
   
– Det er lagt vekt på en god standard, med parkett, luftige og lyse løsninger. Det er også relativt romslige bad. Ettersom de er plassbygde har det vært mulig å tilpasse dem hver enkelt leilighet på en god måte, mener Jansen. Det følger med egen parkeringsplass i kjeller, med heisadkomst, til hver leilighet.

Nærhet til jernbanen
Jansen forteller at byggearbeidet er blitt gjennomført uten de store problemene.
   
– Den største utfordringen har egentlig vært nærheten til jernbanen. På det nærmeste passerer toget bare 20 meter fra bygningskroppen. Det sier seg selv at man da må ta sine forhåndsregler, sier Jansen. Blant annet måtte man passe ekstra på ved kranarbeider.

– Nærhet til jernbanen fører også til ekstra lyddemping i bygget. Det er lagt hele seks lag med gips i veggen mot svalgangen som vender ut til jernbanen. Samtidig er det benyttet doble lydisolerte vinduer, legger han til.
   
Jansen forteller at det også har vært utfordrende med en relativt trang byggeplass. – Det er mange byggevarer som skal inn og opp på en byggeplass av denne størrelsen, men det løste seg på en god måte, sier han.
   
Arbeidene med Gotaasgåden var på topp når markedet var som hetest i fjor.
    – Dette medførte også noen utfordringer med å få tak i byggevarer og personell, men med gode samarbeidsavtaler kom vi greit i land, sier Jansen. På topp var de rundt 120 personer på byggeplassen.

Prefab
Grunnen under Gotaasgåden besto for det meste av sand. Bygget er i all hovedsak satt opp med prefabrikkerte betongelementer og stål. Parkeringskjelleren er utført med plasstøpt betong. Fasaden er kledd med teglstein, samt at det er benyttet beiset tre i svalganger og på takterrasser. Takterrassene har gulv i impregnert treverk. Taket er slakt skrående og er tekket med belegg.
   
Dette er et solid bygg som brukerne vil ha nytte av i mange år fremover, sier Jansen.

Tekst og foto: Arve Brekkhus


Flere prosjekter