Norsk BIM-innovasjon

Holte Byggsafe og Octaga signerte torsdag 11.juni en samarbeidsavtale om bruk av Octagas visualiseringsteknologi i Holte Byggsafes produkter.

- Vi ser på dette som et veldig spennende samarbeid fordi det vil hjelpe oss til å lage enda mer brukervennlig og intuitiv programvare for våre brukere, sier Bjørn Brunstad, administrerende direktør i Holte Byggsafe.

- Vi inngår med dette et langvarig samarbeidsforhold med Holte Byggsafe der vi vil levere teknologi for 3D-visualisering, og ser på dette som en stor kommersiell mulighet både i Norge og internasjonalt, sier Ola Ødegård, administrerende direktør i Octaga AS.

Denne avtalen er en fortsettelse av et samarbeid mellom de to selskapene som har pågått siden 2005 mot det norske og internasjonale buildingSMART-miljøet og i Byggekostnadsprogrammet. Begge synes også det er spennende at det er to norske selskap som samarbeider

- BIM gir nye muligheter for små leverandører til å få et grep på markedet fordi vi er tidlig ute, Kombinasjonen av spisskompetanse innenfor digitale bygningsinformasjonsmodeller (BIM) gir et veldig spennende grunnlag for innovative produkter, fortsetter Ødegård.

Samarbeidet er nå i ferd med å resultere i det første produktet. Under Bygg Reis Deg senere i år lanseres et nytt kalkulasjonsprogram hvor 3D er integrert. På lenger sikt ser Holte Byggsafe for seg at 3D vil bli en del av mange av produktene deres.

Brunstad tror det nye produktet vil bli tatt godt imot, og forteller at kalkulasjonsprogrammer nærmest er som en motkonjunkturbransje.

- Folk kalkulerer mye mer i dag enn for ett eller to år siden. Da fikk folk jobber nesten uten å regne på dem, men nå må man regne. Vi ser blant annet at omsetningen innen kurs og opplæring er doblet i løpet av to år, forteller han til Byggeindustrien.