Veien åpen etter tankbilvelt

Det er ikke lenger fare for eksplosjon etter at en tankbil med flydrivstoff veltet i Nesseby i Finnmark, opplyser Statoil. Veien var onsdag ettermiddag midlertidig åpen.

E6 ved Grasbakken i Nesseby i Øst-Finnmark måtte onsdag stenges på grunn av eksplosjonsfare etter at en tankbil med flydrivstoff veltet tidligere på dagen.
- Slik situasjonen er nå, er det ikke lenger fare for eksplosjon, sier fungerende informasjonssjef Knut Hansen i Statoil til NTB.

Ikke brennbart
Han forklarer at væsken på tankbilen er en parafinkvalitet av typen Jet A1. For at denne væsken skal eksplodere, må den først bli satt under trykk slik at det blir dannet gass.

- I denne situasjonen er det ikke noe trykk. Det er normale forhold, sier Hansen.
Tankbilen med henger har i alt 40.000 liter med flydrivstoff. E6 mellom Varangerbotn og Kirkenes ble sperret over en strekning på rundt 600 meter mens bergingsarbeidet pågikk.

Veien åpnet
Veien ble åpnet mellom 16.30 og 16.45 for å slippe forbi køen av biler som samlet seg. Den ble så stengt igjen slik at redningsarbeidet kunne fortsette.
Politiet har ingen formening om når redningsarbeidet endelig er ferdig.

- Vi har foreløpig ikke fått tilbakemeldinger om hvor lang tid redningsarbeidet vil ta, sier operasjonsleder Eigil Henninen ved Østfinnmark politidistrikt.

Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 9.20, men på grunn av store avstander i området kom brannmannskapene først til området noen timer senere.

Ingen personskader
Tankbilen veltet etter å ha vært involvert i en ulykke med en buss.

- Det var fem personer i bussen, men vi har ikke fått inn meldinger om personskader, sier politioverbetjent Lars Blix Olsen i Øst-Finnmark politidistrikt.
Sjåføren av tankbilen er tatt hånd om av ambulansepersonale og vil få nærmere ettersyn av lege. Heller ikke sjåføren skal ha synlige ytre skader.