Egge ble årets lærling

Veidekkes avholdt torsdag årets samling for sine 176 lærlinger i Norge, og Jørn Inge Egge fra Skei i Jølster kåret til årets lærling i Veidekke.

Veidekke har i mange år drevet et systematisk rekrutteringsarbeid gjennom lærlingordningen, og på den måten blitt en av Norges største lærebedrifter. På samlingen i Oslo var 130 av Veidekkes lærlinger til stede, og i alt 8 faggrupper var representert: Murere, tømrere, jernbindere, forskalingssnekkere, anleggsmaskinreparatører, asfaltarbeidere, tunnelarbeidere og betongindustriarbeidere.

Blant kandidatene til å bli "årets lærling" pekte tunnelarbeiderlærlingen Jørn Inge Egge seg ut. Jørn Inge er usedvanlig faglig dyktig og blir regnet som en ressursperson. Han er levende opptatt av HMS i tilegg til å være en dyktig tunnelarbeider, veldig sosial og godt likt blant kollegene. Han jobber svært effektivt og er flink til å planlegge arbeidet. Som basen hans Tor Inge Uppstad sier: "Han har det lille ekstra, og hvis han representerer en ny generasjon med lærlinger går Veidekke en lys tid i møte."

Jørn Inge Egge har vært lærling i Veidekke i 2 år, og er klar for å avlegge fagprøven i disse dager. Hele sin læretid har han hatt ved Kjøsnesfjorden, der Veidekke bygger et kraftverk. Som årets lærling fikk han overrakt en bronsestatuett og en sjekk på kr 15.000,- av lærlingansvarlig i Veidekke, Per Johan Heierstad.

I tillegg fikk betonglærling Bent J Hov fra Vestfold og anleggsmaskinreparatørlærling Bjørn Kennet Haugan fra Jessheim en sjekk på kr 5.000 hver. Begge disse var med i finalerunden om å bli årets lærling i Veidekke.

Veidekke er kjent for sin særegne eierstruktur, der mer enn halvparten av de ansatte eier 18 % av aksjene. I tråd med dette ble alle informert av konsernsjef Terje Venold om at de vil motta aksjer for 1.000,- kr den dagen de går over i ordinær ansettelse i selskapet.