Satser på arktisk teknologi

Nordnorsk næringsliv får nå hjelp til å kvalifisere seg for konkurranse om større oppdrag innen olje og gass, energi, bygg og anlegg.

Nå lanseres muligheten for å søke om midler via Forskningsrådet etter at Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) har bevilget 12,5 millioner kroner til næringsutvikling innen arktisk teknologi (ARKTEK).

- Samarbeid er nøkkelen for å utnytte potensialet i nord. Landsdelens næringsliv må gripe muligheten som gis gjennom departementets satsing på næringsutvikling i regi av Forskningsrådet. Midlene skal bidra til at aktuelle bedrifter kan styrke sin posisjon for framtidige kontrakter, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Satsingen blir lansert av statssekretær Janne Sjelmo Nordås på Forskningsrådets samling for teknologibedrifter i Bodø onsdag.

KRD vil bidra til mer sysselsetting og verdiskaping i landsdelen enn i dag. Satsingen på bedrifter innen arktisk teknologi er en del av regjeringens nordområdestrategi "Nye byggesteiner i Nord" og er også omtalt i den ferske distrikts- og regionalmeldingen "Lokal vekstkraft og framtidstru".

Satsingen er basert på næringslivet i landsdelens innspill. Innovasjon Norge, SIVA og fylkeskommunene er partnere i satsingen.

Med bedriftenes egenfinansiering, vil satsingen ARKTEK ha en budsjettramme på nær 22 millioner kroner. Forskningsrådet har ansvar for å koordinere satsingen.