Risa med ISO-sertifisering

I likhet med flere andre aktører i anleggsbransjen har Risa AS og Risa Rock AS har gjennomført en ISO-sertifisering.

Begge bedriftene har gått en lang vei for å systematisere driften med kundens forventinger i fokus.

For HMS- og kvalitetsdirektør i Risa-konsernet, Hallgeir Bruheim, er ISO-sertifisering ikke noe nytt begrep. Han har bakgrunn fra offshorenæringen, hvor ISO-sertifisering er et tilnærmet krav for å få oppdrag. Hallgeir Bruheim ser nå en utvikling i anleggsbransjen der det stilles større krav til kvalitetssystem og prosjektgjennomføring.

- Vi ser at bransjen er i endring. Flere av våre oppdragsgivere etterspør kvalitetssystem som er i henhold til ISO, uten at de krever en formell sertifisering foreløpig. I stedet for bare å være i henhold til en standard, bestemte vi oss høsten 2007 å starte et løp mot en ISO-sertifisering. Nå er Risa AS sertifisert i henhold til ISO 9001, mens Risa Rock AS både har ISO 9001 og ISO 14001. Prosessen vitner også tydelig om at vi etterlever visjonen vår: «Å gjøre hverandre gode», smiler Hallgeir Bruheim, som er stolt over det engasjementet de ansatte har vist i å jobbe fram et framtidsrettet kvalitets- og miljøstyringssystem.

- Det at vi nå har sertifiserte bedrifter, kommer kundene til å merke ved at vi kan vise til mer strukturert arbeidsform, med fokus på planlegging og optimal gjennomføring. Vi kommer kort og godt til å heve nivået på arbeidet vi utfører, sier Bruheim