Verksted nedbrent, men fortsatt eksplosjonsfare

Verkstedlokalet på Hitra i Sør-Trøndelag som begynte å brenne tirsdag morgen, var noen timer senere helt nedbrent. En av de tre gassflaskene i bygningen har eksplodert, og brannvesenet diskuterer nå hva de skal gjøre med de to som er igjen i brannruinene.

På grunn av eksplosjonsfaren fra de to gassflaskene med acetylen som fortsatt ligger i ruinene av verkstedbygningen, er et stort område rundt lokalene evakuert.

Også Hitratunnelen, som forbinder øya med fastlandet, er stengt inntil videre, fordi verkstedet ligger like ved munningen.

Venter på møte
Store brannmannskaper er på stedet, og de vurderer blant annet hva som skal gjøres med de resterende gassflaskene. Det lokale brannvesenet på øya sitter nå i møte med eksperter fra Trondheim for å finne ut hvordan de skal gå fram.

- Vi venter nå på en beslutning fra brannvesenet. Skarpskyttere fra politiet er på plass, og det kan være aktuelt å skyte hull i flaskene for å unngå en ny eksplosjon, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.
En av de tre gassflaskene eksploderte ved 13-tiden, men på grunn av den kraftige brannen og sikkerhetsavstanden som brannmannskapene jobber under, merket man ikke noe særlig til eksplosjonen, skriver adressa.no.

Stor eksplosjonsfare
Det har foreløpig lyktes å hindre de to siste gassflaskene fra å eksplodere ved å kjøle dem ned med vann. Eksplosjonsfaren vil imidlertid være stor i minst et døgn til.

- Det er umulig for meg nå å si når veien kan åpnes igjen. På grunn av eksplosjonsfaren har vi bare latt bygget brenne ned. Og i le av vegger og bergknauser forsøker nå mannskapene å føre fram vannslangene, sier vaktleder Roger Svedahl ved Trøndelag brann og redningstjeneste til Hitra-Frøya,
Brannen ble meldt like før klokka 10 tirsdag. Ingen bolighus ligger i nærheten, men en bensinstasjon ligger like ved. Den skal være utenfor fare. Ingen mennesker er så langt skadd.

Verkstedet tilhører firmaet Brødrene Hansen på Kalvøya på Sandstad.