Gjörup må gå

NCC-sjef Peter Gjörup må gå 3,8 mil fra Øya til Værnes sammen med øvrig toppledelse i sykehusprosjektet St. Olavs Hospital.

Den marsjen ser jeg fram til. Det er en fin symbolhandling, sier Gjørup til Helsebygg Midt-Norge.

Symbolikk, javel. Men bak fellesmarsjen 9. september (09.09.09) ligger beinharde realiteter. Det hele er nemlig resultat av en høyst spesiell avtale, der Gjørup og NCCs prosjektsjef Arild Grønsdal har forpliktet seg til å gå fra sykehuset til flyplassen sammen med Helsebyggs sjefsduo Johan Arnt Vatnan og Knut Ragnar Heimdal.

Forutsetningen er at fase 2 er fullt ut i rute før avmarsj, og alt er klart for integrerte tester i Akutten og Hjerte-lunge-senteret. Dette er tøffe krav når det for tida registreres flere feil enn det korrigeres, ifølge Synergi - en feilanalyse Peter Gjørup ikke ser noen grunn til å tvile på. - Fakta er fakta, og vi styrer etter denne analysen. Den viser at vi er i god balanse i Bevegelsessenteret, men må legge mer ressurser i AHL for å få kontroll med synergipunktene. Det er nettopp dette vi gjør nå, og ingen må være i tvil om at null feil er det overordnede målet. Der er jeg og Johan Arnt (Vatnan) helt enige, forsikrer Gjørup.

- Du har selv sagt at "alle" kan levere 97 prosent, og nå ligger fase 2 på 98,6 prosent. Hvordan skal NCC fullføre 100 prosent?

- Vi skal følge opp bedre, identifisere svake ledd og holde hyppige møter der det trengs på bestemte felt, for eksempel gulv og dører. Vi kommer også til å bemanne mer presist og sørge for at vi ikke mister erfarne medarbeidere. Samtidig skal vi få på plass en liten gruppe nye folk som kan inspirere de andre i sluttfasen. En ekstra injeksjon, kan man si. Det er altså snakk om både harde og myke tiltak. Dessuten må vi passe på at småsaker ikke blir til store bekymringer.

Les resten av intervjuet på Helsebygg Midt-Norges hjemmeside