Festlig kapteinskifte

Avgående kjedesjef Finn Hjulstad ble på årets Nordbohussamling i Trondheim behørig hyllet for sin innsats som leder siden starten for 24 år siden.

Særlig slo filmen Finn Maximus med assistanse fra Monty Python-gjengen godt an under festmiddagen. Mest rørende var seansen der hver av de ansatte overrakte sin mangeårige sjef en rose hver.

- Jeg har alltid hatt sansen for slagordet "Litt ditt". Derfor valgte vi å etablere Nordbohus som andelslag, lutlag, i god kooperativ ånd. Ett medlem - en stemme. For oss var det viktig å få stoppet at noen kunne kuppe kjeden samtidig som vi forhindret at noen ønsket å fremme økonomisk særinteresser, sa Finn Hjulstad som alltid har understreket viktigheten av at organisasjonen kun er til for medlemmene.

Hjulstad forsvinner imidlertid ikke helt til sitt landssted på Hitra som det går gjetord om. Han skal fortsatt jobbe for kjeden med innkjøp og ikke minst rekruttering. Han går inn som nestformann i styret og vil være et viktig bindeledd til administrasjonen.

- Skuta skal gå for fulle seil med ny kaptein, signaliserte den nye kjedesjefen Per Arne Bakken (47) som Hjulstad selv rekrutterte til Nordbohus fra starten av. Bakken rykker opp fra stillingen som markedssjef.

Den store saken under årets Nordbohussamling var lanseringen av den nye katalogen som representerer kjedens største katalogprosjekt siden den første kom i 1986. I den nye katalogen er 42 hus delikat presentert under det nye slagordet Bokvalitet Pluss. 20 hustyper er splitter nye, mens de øvrige 22 er utvalgt, forbedret og videreutviklet fra den forrige katalogen.

Et annet høydepunkt var lanseringen av Nordbohus byggesystem basert på TEK 07 hvor man etter et forprosjekt også er godt i gang med å få til en Sintef-godkjenning.

- Dette gjør vi som en trygghet for dere forhandlere, forkynte teknisk sjef Tore Kvande som opplyste at det nye bygesystemet ikke ville være statisk men i stadig utvikling for å tilpasse seg stadig nye byggeregler, nye materialer samt tilbakemeldinger fra kjedemedlemmene.

Du kan lese mer fra Stortinget til Nordbohus i Byggeindustrien nr. 8 som kommer ut først i juni.