Verdige vinnere

Johan Mathis Gaup og Bjørn A Hansen - fra Kautokeino og Kristiansund, vant hver sin klasse i den store fotokonkurransen Byggeindustrien og byggenæringen har kjørt sammen med fotofestivalen Nordic Light.

Det kom inn mange gode bilder til de konkurransene som nå er avsluttet. Det var to klasser - Hva byggenæringen har skapt og Gjenreisningsbyen (mange byer ble bombet sønder og sammen under siste krig). Det kom inn mange kreative bilder. Men i og med at temaet var veldig fritt kunne også fotografene hente frem sin kreativitet.

Det var gode premier i denne konkurransen, og man kunne derfor forvente at langt flere hadde sendt bidrag.

Følgende ble premiert:
Hva byggenæringen har skapt
1. Premie: Johan Mathis Gaup
2. Premie: Birger Jensen
3. Premie: Christia Oskarsson

Gjenreisningsbyen
1. Premie: Bjørn Hansen
2. Premie: Christia Oskarsson
3. Premie: Reidun Furseth

I tillegg var det nominerte bilder fra Marianne Jevajord, Kristofer Ryde, Elly Solheim og Philip Tornes. Alle bildene kan sees på www.bygg.no på følgende adresse: http://www.bygg.no/id/42601?bildenr=0

Nordic Light arrangeres i Kristiansund 29. april til 3. mai 2009. Les mer om festivalen her: http://www.nle.no/?div_id=1&pag_id=1

Byggeindustriens nettsted www.hage.no starter nå en ny konkurranse som skal premieres i 2010. Temaet er Hage og Blomster. Les mer om konkurransen på hagesiden.