Skråningen best på rehabilitering

Et særdeles vellykket fasadeløft sikret Skråningen borettslag på Manglerud OBOS´ rehabiliteringspris 2009 - og en premie på 100 000 kroner.

Konkurransen var hard, men da juryen fikk se resultatene av fasaderehabiliteringen i rekkehusborettslaget fra 60-tallet, var ikke avgjørelsen vanskelig å ta.

- Rehabiliteringen løfter frem den opprinnelige kvaliteten i dette rekkehusborettslaget og gir et fint og helhetlig inntrykk, sier juryformann og journalist i Byggeindustrien Jan-Gunnar Fjeldstad.

Fin fargesetting
Ved siden av en total fasaderehabilitering, har Skråningen blant annet fått pussisolasjon på gavlveggene, det er lagt ny panel og det er blitt tilleggsisolert. I tillegg er dører og vinduer skiftet ut. Den fine fargesettingen og det fine spillet i materialbruken, var noe av det juryen falt for.

- Alt er gjennomført uten at resultatet på noen måte ser påklistret og uekte ut. Dette er gjort skikkelig og ordentlig, sier Fjeldstad.

Det er for øvrig første gang at rehabiliteringsprisen går til et rent rekkehuslag, men juryformannen tror neppe det blir den siste.

- I mange rekkehuslag er det et stort rehabiliteringspotensial, spesielt når det kommer opp i samme alder som Skråningen. En av utfordringene kan være at det nok er litt tyngre å nå fram med fellesopplegg for rehabilitering i rekkehuslag kontra blokkbebyggelse, sier Fjeldstad.

Nye postkasser
Styreleder Jan Bjørnås er glad og overrasket over prisen.
- Prosessen innebar litt plunder og heft for beboerne, men når man ser hvor fint det er blitt her, synes de fleste at det var verdt alt strevet.

Han har også et par forslag til hva prispengene kan brukes til.
- Vi har snakket om nye postkasser. Dessuten er rekkverkene i borettslaget blitt ganske slitne og bør byttes ut.