El-bildeling til leietakere

I samarbeid med selskapet Move About har Entra Eiendom anskaffet 15 el-biler av typen Think.

 

I tillegg til å tilby el-bildeling til egne ansatte, gjør selskapet det samme ved utvalgte bygg i Oslo-området. Leietakere som blir med i ordningen kan enkelt leie el-bil på timebasis, ved å bestille via et nettbasert bestillingssystem. Ordningen ble lansert 17. april, med deltakelse fra miljøvernminister Erik Solheim.

- Gjennom dialogen med Move About så vi muligheten for å kombinere et utvidet tilbud til våre leietakere med miljøvennlige tiltak. Vi vet at leietakerne våre både ønsker - og tar ansvar for - å ta i bruk miljøvennlige løsninger. Med el-bildeling legges det til rette for effektiv og tilgjengelig transport, samtidig som utslippene og behov for parkeringsplasser reduseres, sier adm direktør Kyrre Olaf Johansen i Entra Eiendom.

Næringslivet avgjørende

Miljøvernminister Erik Solheim deltok på lanseringen av ordningen fredag 17. april, og fikk en prøvetur sammen med Kyrre Olaf Johansen.

- På veldig mange områder kan man tjene penger på å være mer miljøvennlig. Under enhver omstendighet spiller næringslivet en helt avgjørende rolle i forhold til klimatrusselen. Uten næringslivet som aktiv støttespiller, vil vi aldri lykkes, sa Erik Solheim.

Leietakere i utvalgte Entra-bygg vil få mulighet til å leie elbil til kr 100/time.  Det betyr at de kan la privatbilen stå hjemme, ta offentlig transport til jobb, og fortsatt ha den fleksibiliteten som egen bil gir for å komme seg til møter og gjøre ærend.

- Dette er en fin måte for oss å kombinere det å ta samfunnsansvar med å være forretningsmessige. Vi ser at flere og flere unge som vi rekrutterer er meget beviste på hva vi gjør på miljøsiden. Når vi i tillegg kan bidra med et transporttilbud som er billigere og bedre en annen bytransport, så tror er dette en vinn-vinn situasjon, sier Johansen.

Enkelt og rimelig

Allerede nå kan Entra-ansatte ved hovedkontoret i Postgirobygget benytte seg av ordningen, og i ukene fremover skal tilbudet rulles ut til utvalgte bygg i Oslo-området. Daglig leder Michael Eimstad i Move About, som står bak konseptet, forklarer hvordan det fungerer.

- Bilen bestilles på forhånd gjennom en enkel nettside, hvor du forteller når du vil ha bilen og hvilken stasjon du ønsker å hente den fra.  Rett før turen starter får du en SMS med registreringsnummeret på bilen. Deretter er det bare å gå ned til bilen, låse den opp med ditt personlige nøkkelkort, og kjøre av gårde.

Det er ekstremt viktig for oss at et stort selskap som Entra ser mulighetene og verdien som ligger i Move About-konseptet - både for sine ansatte og sine leietakere. Det gir en synlighet og legitimitet som er mye verdt for oss og vår virksomhet fremover, sier Eimstad.  Move About begynner nå et aktivt salg av tjenesten mot bedriftsmarkedet i Oslo, og planlegger videre ekspansjon i løpet av 2009.