Kjøreledning falt ned igjen

For tredje gang på en uke fører problemer med en kjøreledning til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken på Østlandet.

Ved 15-tiden søndag falt en kjøreledning ned ved Sandvika stasjon.

- Hendelsen betyr at spor én og to ved Sandvika stasjon ikke kan brukes. Dermed blir en del tog nødt til å snu på Skøyen og i Asker, og noen togavganger på denne strekningen blir innstilt. Lokaltogene kjører i de andre sporene på stasjonen, men det vil nok bli en del forsinkelser i denne trafikken, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Han regner med at skadene vil være reparert i løpet av søndag kveld, og at de ikke vil få konsekvenser for morgenrushet mandag.

- Dersom det ikke skjer noe uforutsett, vil det sannsynligvis være i orden klokka 22, sier Bakken.

Mandag denne uka sto togene i et halvt døgn da kjøreledninger ble revet ned ved Nationaltheatret, på Skøyen og i Oslotunnelen. Torsdag ble togtrafikken stoppet i fem timer etter at lignende problemer oppsto ved Bestum og Sandvika.

- Vi vet lite om årsaken til hendelsene. Anlegget ved Sandvika er relativt nytt. Det sto ferdig i 2004 og skal egentlig ikke være særlig utsatt for at kjøreledningene faller ned, sier Bakken.