Ingen konkurranseutsetting

Helsebygg har nå besluttet at de vil gjennomføre også siste del av St. Olavs Hospital med egne ansatte.

Det vil si at prosjektorganisasjonen for gjenværende deler av byggefase 2 likevel ikke blir konkurranseutsatt. Helse Midt-Norge mener at både Helsebyggs prosjektstyret og Helse Midt-Norge ville være inhabile til å gjennomføre en slik konkurranse.

Prosjektstyret i Helsebygg Midt-Norge vedtok 27. februar å legge prosjektledelsen for resten av utbyggingen ved St. Olavs Hospital ut på anbud. Bakgrunnen for dette var at flere sentrale personer i dagens organisasjon ønsket å etablere eget selskap for å kunne bevare et tungt kompetansemiljø for gjennomføring av store prosjekter. Helse Midt-Norge har flere ganger uttrykt støtte til at kompetansen på helsebygging bør videreføres. Uten en slik etablering vil dette miljøet kunne bli oppløst og forsvinne i løpet av 2010.

Nå vurderer imidlertid Helse Midt-Norges innkjøpsfaglige ekspertise at både Helsebygg, prosjektstyret og Helse Midt-Norge, vil være inhabile til å gjennomføre en slik anbudskonkurranse og at Helse Midt-Norge eventuelt måtte engasjere andre for å gjennomføre konkurransen, f.eks Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS).

Prosjektstyret mener at de selv må ha et direkte gjennomføringsansvar i etableringen av egen prosjektorganisasjon, men aksepterer Helse Midt-Norge sin vurdering av habilitetsspørsmålet. Prosjektstyret vedtok derfor i sitt møte 21.04.09 å ikke sette bort noe oppdrag, men etablere prosjektorganisasjon for BF2-2 med egne ansatte. Det vil si at et ti-talls Helsebyggansatte vil få tilbud om å arbeide med riving av høyblokka og bygging av Kunnskapssenteret, mens resten vil bli demobilisert i henhold til eksisterende planer. Denne prosessen er allerede i gang.