Terje Venold Veidekke

- Unødvendig provoserende

Terje R. Venold sier at han er forbauset og noe provosert over at samferdselsministeren har tatt til orde for å vurdere og reversere konkurranseutsettingen av veivedlikeholdet og etableringen av Mesta.

Konsernsjefen i Veidekke skriver dette i sin blogg  fredag.

- Tilfeldighetene gjør at utspillet kommer uken etter at jeg skrev ganske utfyllende om våre erfaringer med drift- og vedlikeholdsmarkedet på min blogg. Jeg skal ikke gjenta alle mine poenger, men jeg har en klar oppfordring til ministeren. Dette er en sak med mange og kompliserte problemstillinger, og egner seg dårlig som en populistisk valgkampsak, mener Vendol.

Han mener at alle har en felles utfordring i det å skape best mulige resultater innen drift og vedlikehold av våre veier.

- Da kan jeg ikke skjønne at effektivitet og kvalitet sikres bedre ved å gjeninnføre en løsning basert på rent monopol med staten som eneste aktør. Spesielt ikke når den aktuelle aktøren skal sitte på "begge sider av bordet" ved både å være forvalter og den utførende aktør. Vi tar gjerne en faktabasert debatt med minisiteren om hvordan markedet kan fungere bedre, slik BNL har tatt til orde for.
Det er sjelden morgendagens løsninger blir best ved å kopiere fortiden. Da har jeg langt mer tro på å videreutvikle samspillet mellom Statens vegvesen og entreprenørene på en slik måte at vi får mer og bedre vei for pengene, skriver Venold.