Fjernvarmekonsesjon til Nordmøre Energiverk

NVE har gitt Nordmøre Energiverk AS tillatelse til å bygge og drive et fjernvarmeanlegg i Kristiansund, Møre og Romsdal fylke. Fjernvarmeutbyggingen vil dekke et varmebehov hos kundene på om lag 28 GWh.

Konsesjonsområdet omfatter i hovedsak Kristiansund sentrum inkludert Kirkelandet og Løkkemyra. Anlegget omfatter en varmesentral med en samlet effekt på om lag 21 MW. Varmesentralen er planlagt øst for tunellinnslaget til Averøya. Grunnlasten i anlegget er basert på en varmepumpe med energiopptak fra sjøen og som spiss- og reservelast vil det bli brukt gass.

NVE mener at fordelene med å etablere fjernvarmeanlegg i området er store i forhold til ulempene. Anlegget har akseptable miljøvirkninger og er vurdert som samfunnsøkonomisk lønnsomt. Tiltaket vil også bidra til å oppfylle regjeringens målsetting om å øke bruken av vannbåren varme basert på fornybare energikilder.

Nordmøre Energiverk AS ønsker å søke Kristiansund kommune om tilknytningsplikt etter Plan- og bygningsloven.

NVE har samtidig avslått de konkurrerende søknadene til Trondheim Energi Fjernvarme AS, Daimyo Rindi Energi AS, og Dalkia Norge AS.